image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin bir projesi daha kabul edildi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa’nın ‘1002-Hızlı Destek Programı’ kapsamında TÜBİTAK’a sunduğu proje desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dursun Kısa’nın yürütücülüğünde hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek projeler arasında yer aldı. Aynı bölümden Arş. Gör.  Yusuf Ceylan’ın da araştırmacı olarak görev alacağı proje ile Agrobacterium rhizogenes inokülasyonu ile fesleğen (Ocimum basilicum) bitkisinde fenolik bileşiklerin üretimi ve üretim kapasitesi ile ilişkili biyosentez mekanizmasında rol alan genlerin ekspresyon durumları ortaya konulmaya çalışılacak.

“Fesleğen bitkisine (Ocimum basilicum L.) A. Rhizogenes İnokülasyonunun Fenolik Bileşik İçeriğine ve Gen Ekspresyonuna Etkisi” başlıklı proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kısa, “Bitki doku kültürü ve moleküler biyoloji teknikleri kullanılarak bitki biyoteknolojisi alanında önemli yer tutan sekonder metabolitlerin üretiminin bitki dokularında artırılmasına yönelik çalışmalar projenin hedefleri arasındadır. Çeşitli alanlarda kullanılan fenolik bileşiklerin bitki dokusunda daha yüksek miktarda sentezinin başarılması durumunda, kaliteli ve verimli tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesine yönelik Üniversite - Tarım sektörü arasında bilgi akışının sağlanmasına katkı sunulması hedeflenmektedir” dedi.

Projede emeği geçenleri tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Üniversitemizde bölgemizden başlayarak ülkemizin öncelikleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Proje kültürünü daha da yaygınlaştırmayı hedeflerken, bu önceliğimizi her zaman vurguluyor ve akademisyenlerimizi teşvik ediyoruz. Üniversite olarak yaptığımız çalışmalarla bilim dünyasına değer katmaya ve üretileni insanlık yararına sunmaya gayret gösteriyor, bu yöndeki çabamızı her geçen gün arttırmayı başarıyoruz. Bu düşüncelerle ‘1002-Hızlı Destek Programı’ kapsamında kabul edilen projelerinden dolayı Doç. Dr. Dursun Kısa ile Arş. Gör.  Yusuf Ceylan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
  • TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

  • Bölümümüz Öğretim Elemanı Öğr. Gör.  Dr. Ayşe KARATAŞ Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora eğitim imkanları ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenci Seçme bilgilendirme semineri vermiştir.

  • 21.12.2023 Tarihinde İç ve Dış Paydaşlar ile Matematik Bölümü Danışma Kurulu 2023/02 Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Özbekistandan Üniversitemize gelen misafir Öğretim Üyeleri ziyaretlerini tamamladılar ve Ülkelerine dönmek üzere bugün Matematik Bölümünden ayrıldılar misafir Öğretim Üyelerine değerli ziyaretleri için tekrar teşekkür ederiz.

  • Misafir Öğretim Üyelerimiz Sn. Zikryayev Shavkat Xudoyarovich, Sn Shodiyev Kamoliddin Shamsiddin o’g’li ve Sn. Tuyg‘unov Javlonbek Ro‘ziboy o‘g‘li bölümümüzde seminer verdiler

  • Üniversitemiz ile ikili işbirliği kapsamında Samarkand State Architecture and Construction University den bölümümüze ziyarete gelen 3 misafir Öğretim Üyesi ile bölümümüz akademik personeli bir araya gelerek ikili işbirliği konuları ele alındı.

  • Üniversitemizin Özbekistan'ın Samarkand State Architecture and Construction Üniversitesi ile yapmış olduğu ikili işbirliği kapsamında Samarkand State Architecture and Construction University'den bölümümüze 3 misafir Öğretim Üyesi ziyarete geldiler.

  • Öğretim görevlisi Doktor kadrosuna atanan Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Ayşe KARATAŞ'a Matematik Bölümü ailesi olarak tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

  • 29.11.2023 Tarihinde Matematik Bölümü Danışma Kurulu 2023/01 Toplantısı gerçekleştirildi

  • Doçentlik kadrosuna atanan Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı M.Bahar BAŞKIR'a Matematik Bölümü ailesi olarak tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.