image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde lisansüstü başvurular başladı !

Üniversitemizde 2019-2020 Akademik Yılı Güz Yarıyılında, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora programları için başvurular başladı.

Üniversitemiz bünyesinde yer alan 3 enstitüde 10 doktora, 22 tezli yüksek lisans ve 5 uzaktan öğretim olmak üzere 6 tezsiz yüksek lisans programı için başvurular alınmaya başlandı. 01-11 Temmuz 2019tarihleri arasında “ubys.bartin.edu.tr internet adresinden çevrimiçi yapılabilecek başvurularda 54 (11’i uluslararası öğrenci) doktora öğrencisi ve 347 (67’si uluslararası öğrenci) tezli yüksek lisans öğrencisi alınacak. Ayrıca 174 (9’u uluslararası öğrenci) öğrenci kontenjanı ise tezsiz yüksek lisans programları için ayrıldı.

Öğrenci alacak doktora ve tezli yüksek programları
Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Eğitim Programları ve Öğretim ile Eğitim Programları ve Öğretim (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak) doktora programları; Eğitim Programları ve Öğretim,Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi, Matematik Eğitimi (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile ortak), Fen Bilgisi Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Yabancılara Türkçe Öğretimi ve Sosyal Bilimler Eğitimi tezli yüksek lisans programlarına öğrenci alınacak.

Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği,Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı doktora programları ile Biyoloji (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak), İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Matematik (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak), Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı tezli yüksek lisans programları için başvurular alınıyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde de Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Karabük Üniversitesi ile ortak) programlarına doktora öğrencileri alınacak. Ayrıca; Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İktisat (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak),İşletme ile Sosyoloji programlarına ise yüksek lisans başvuruları alınıyor.
 
Sosyoloji Programına ilk defa yüksek lisans öğrencisi alınacak
Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programı ise Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu'nun 19.06.2019 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararla bu yıl ilk defa öğrenci alacak. 

Öğrenci alacak tezsiz yüksek lisans programları
Ayrıca; Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Programı için tezsiz yüksek lisans öğrencileri de alınacak. Uzaktan Öğretim tezsiz yüksek lisans programları ise şu şekilde: Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde; Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ise Girişimcilik, İşletme ile Yönetim Bilişim Sistemleri.

Başvurular çevrimiçi alınacak
Üniversitemizin Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde belirlenen programlar için yapılacak başvurular, 01-11 Temmuz 2019 tarihleri arasında “ubys.bartin.edu.tr internet adresinden yapılabilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar “ubys.bartin.edu.tr” web adresinden “MENÜ, BAŞVURU İŞLEMLERİ ve ENSTİTÜ BAŞVURUSU” kısmına tıklayarak başvuru formunu dolduracaklar. Sıralamaya giren adaylar için bilim sınavı 17 Temmuz’da yapılacak, sonuçlar ise 19 Temmuz’da Bartın Üniversitesi resmi web sayfasından (w3.bartin.edu.tr) ilan edilecek. Ayrıca kayıt yaptırmak isteyen adaylarınbaşvuru koşulları ve ayrıntılı bilgilere de yine Bartın Üniversitesi resmi web sayfası üzerinden ulaşılabiliyor.

  • TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

  • Bölümümüz Öğretim Elemanı Öğr. Gör.  Dr. Ayşe KARATAŞ Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora eğitim imkanları ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenci Seçme bilgilendirme semineri vermiştir.

  • 21.12.2023 Tarihinde İç ve Dış Paydaşlar ile Matematik Bölümü Danışma Kurulu 2023/02 Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Özbekistandan Üniversitemize gelen misafir Öğretim Üyeleri ziyaretlerini tamamladılar ve Ülkelerine dönmek üzere bugün Matematik Bölümünden ayrıldılar misafir Öğretim Üyelerine değerli ziyaretleri için tekrar teşekkür ederiz.

  • Misafir Öğretim Üyelerimiz Sn. Zikryayev Shavkat Xudoyarovich, Sn Shodiyev Kamoliddin Shamsiddin o’g’li ve Sn. Tuyg‘unov Javlonbek Ro‘ziboy o‘g‘li bölümümüzde seminer verdiler

  • Üniversitemiz ile ikili işbirliği kapsamında Samarkand State Architecture and Construction University den bölümümüze ziyarete gelen 3 misafir Öğretim Üyesi ile bölümümüz akademik personeli bir araya gelerek ikili işbirliği konuları ele alındı.

  • Üniversitemizin Özbekistan'ın Samarkand State Architecture and Construction Üniversitesi ile yapmış olduğu ikili işbirliği kapsamında Samarkand State Architecture and Construction University'den bölümümüze 3 misafir Öğretim Üyesi ziyarete geldiler.

  • Öğretim görevlisi Doktor kadrosuna atanan Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Ayşe KARATAŞ'a Matematik Bölümü ailesi olarak tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

  • 29.11.2023 Tarihinde Matematik Bölümü Danışma Kurulu 2023/01 Toplantısı gerçekleştirildi

  • Doçentlik kadrosuna atanan Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı M.Bahar BAŞKIR'a Matematik Bölümü ailesi olarak tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.