image/svg+xml
image/svg+xml

Matematik Bölümü Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Şuayip YÜZBAŞI ve Doç. Dr. Emrah ALTUN, 2023 yılı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer almıştır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. Joh P.A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalında dünyada 7 milyon araştırmacı üzerinde yapılan araştırmaya göre bilim insanları arasından ilk yüzde 2'lik dilime 210198 bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında 04.10.202 tarihinde yayınlandı.

Son 4 yıldır her yıl yayınlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi ( Kariyer Boyu Etki ) ve ( Yıllık Etki )olarak iki kategoride listelenmektedir. Sıralama oluşturulurken akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılmıştır.

Bu yıl ülkemizden “Kariyer Boyu Etki” listesine 1040, “Yıllık Etki” listesine ise 1395 bilim insanı girmiş bulunmaktadır.

Matematik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Şuayip YÜZBAŞI, hem “Kariyer Boyu Etki” hem de “Yıllık Etki” kategorisinde iki listede yer almıştır.  Prof. Dr. Şuayip YÜZBAŞI, “Yıllık Etki” kategorisinde Numerical & Computational Mathematics (Sayısal ve Hesaplamalı Matematik) alanında Türkiye’den listeye girenler arasında 2. Sırada ve dünya genelinde ise 110. Sırada yer almıştır. Prof. Dr. Şuayip YÜZBAŞI, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde ise Numerical & Computational Mathematics (Sayısal ve Hesaplamalı Matematik) alanında Türkiye’den listeye girenler arasında 4. sırada ve dünya genelinde ise 318. sırada yer almıştır.

Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah ALTUN ise “Yıllık Etki” kategorisinde yer almış olup Statistics & Probability (İstatistik ve Olasılık) alanında Türkiye’den listeye girenler arasında 2. sırada ve dünya genelinde 437. Sırada yer almıştır.

Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şuayip YÜZBAŞI ve Doç. Dr. Emrah ALTUN hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

  • TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

  • Bölümümüz Öğretim Elemanı Öğr. Gör.  Dr. Ayşe KARATAŞ Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora eğitim imkanları ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenci Seçme bilgilendirme semineri vermiştir.

  • 21.12.2023 Tarihinde İç ve Dış Paydaşlar ile Matematik Bölümü Danışma Kurulu 2023/02 Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Özbekistandan Üniversitemize gelen misafir Öğretim Üyeleri ziyaretlerini tamamladılar ve Ülkelerine dönmek üzere bugün Matematik Bölümünden ayrıldılar misafir Öğretim Üyelerine değerli ziyaretleri için tekrar teşekkür ederiz.

  • Misafir Öğretim Üyelerimiz Sn. Zikryayev Shavkat Xudoyarovich, Sn Shodiyev Kamoliddin Shamsiddin o’g’li ve Sn. Tuyg‘unov Javlonbek Ro‘ziboy o‘g‘li bölümümüzde seminer verdiler

  • Üniversitemiz ile ikili işbirliği kapsamında Samarkand State Architecture and Construction University den bölümümüze ziyarete gelen 3 misafir Öğretim Üyesi ile bölümümüz akademik personeli bir araya gelerek ikili işbirliği konuları ele alındı.

  • Üniversitemizin Özbekistan'ın Samarkand State Architecture and Construction Üniversitesi ile yapmış olduğu ikili işbirliği kapsamında Samarkand State Architecture and Construction University'den bölümümüze 3 misafir Öğretim Üyesi ziyarete geldiler.

  • Öğretim görevlisi Doktor kadrosuna atanan Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Ayşe KARATAŞ'a Matematik Bölümü ailesi olarak tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

  • 29.11.2023 Tarihinde Matematik Bölümü Danışma Kurulu 2023/01 Toplantısı gerçekleştirildi

  • Doçentlik kadrosuna atanan Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı M.Bahar BAŞKIR'a Matematik Bölümü ailesi olarak tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.