Bartın Üniversitesi, bilgisayar laboratuvarlarını üniversite öğrencilerine açtı

Bartın Üniversitesi, Bahar Dönemi Final ve Bütünleme sınavları için uzaktan öğrenimde sağlıklı internet imkanı bulamayan tüm üniversite öğrencilerine merkez ve ilçe kampüslerinde bulunan bilgisayar laboratuvarlarını açıyor.

Bilgisayar Laboratuvarları imkanlarından istifade etmek isteyen üniversite öğrencilerinin lab.bartin.edu.tr linki aracılığıyla rezervasyon yapmaları gerekmektedir.

Bilindiği üzere Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de tüm üniversitelerde dersler dijital imkanlar kullanılarak uzaktan eğitim ile yapılmaktadır. 2019-2020 Bahar Yarıyılında final ve bütünleme sınavlarında bilgisayar imkanı olmayan ya da güvenli ve hızlı internet imkanı bulunmayan Bartın İli ve ilçelerinde ikamet eden Bartın Üniversitesi ya da diğer üniversite öğrencilerinin bu sınavlara sorunsuz bir şekilde girebilmelerine olanak sağlamak amacıyla, Ağdacı Yerleşkesinde 4, Kutlubey Yerleşkesinde 4, Ulus ve Kurucaşile yerleşkelerinde birer olmak üzere 6 bilgisayar laboratuvarı kullanıma açılacaktır.

Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerin bu laboratuvarları kullanırken olası Covid virüsü bulaşmasını önlemek üzere gerekli önlemler alınmıştır. Bu kapsamda öğrenciler bilgisayar laboratuvarlarından sabah ve öğleden sonraki oturumlarda yaralanabilecektir. Oturumlar arasında bilgisayar laboratuvarları dezenfekte edilecek ve havalandırılacaktır. Sosyal mesafenin korunması amacıyla bilgisayar laboratuvarlarında aralıklı oturma düzeninde, iki kişi arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenerek, mevcut bilgisayarların en fazla yarısı kullanıma açılacak. Bilgisayar laboratuvarlarının girişinde el dezenfektanı bulundurulacak ve öğrencilere maske temin edilecektir. Bina girişlerinde ayrıca öğrencilerin vücut sıcaklığı ölçülecek ve ateşi normal seviyenin üzerinde olanlar için gerekli tedbirler alınacaktır.